Tidak boleh tidur pada waktu malam?

Cuba sepuluh petua ini.

  1. Minum Susu Hangat – Minum susu suam 15 minit sebelum tidur diketahui dapat menenangkan sistem saraf anda .
  2. Mandi Air Hangat – Mandi air suam boleh menjadi cara yang baik untuk merehatkan badan. Jangan habiskannya. Mengekalkan terlalu lama di dalam air panas boleh menguras daya hidup anda. Buangkan secawan baking soda atau garam mandi untuk mengeluarkan racun dari badan anda .
  3. Makan Snek Waktu Tidur – Makanan dengan sejumlah besar asam amino L-triptofan membantu kita tidur lebih lena, menurut satu kajian. Ini termasuk telur, keju kotej, ayam, ayam belanda, gajus dan susu suam seperti yang saya bicarakan sebelumnya .
  4. Elakkan Kafein, Alkohol dan Tembakau Secara Umum – Kebanyakan orang berpendapat bahawa kopi adalah satu-satunya minuman yang mengandungi kafein. Keliru. Teh bukan herba seperti teh hitam, minuman Cola dan juga coklat tinggi kafein. Penyelidikan menunjukkan bahawa alkohol mengganggu tidur. Ini sama dengan Tembakau .
  5. Tidur di Punggung Anda – Sebilangan orang tidur sebaliknya. Tidur di perut anda menyebabkan tekanan pada semua organ dalaman anda. Ini juga boleh menyebabkan leher kaku. Cuba tidur di Punggung Anda. Ini adalah posisi tidur terbaik untuk membiarkan organ dalaman anda berehat dengan betul. Sekiranya anda terbiasa tidur di sisi anda, tidurlah di sebelah kanan anda dan bukan di sebelah kiri anda .
  6. Tidur di Bilik yang Berventilasi Baik – Suhu bilik antara 60-65 darjah di Fahrenheit adalah suhu optimum untuk tidur. Gunakan selimut lebih kurang untuk menyesuaikan badan anda dengan suhu bilik .
  7. Minum Teh Herba – Sekiranya anda harus mengelakkan minum susu Hangat atau produk tenusu lain, cubalah secawan teh herba (camomile, catnip, anise atau teh adas). Ini akan membantu anda tidur lebih lena .
  8. Dapatkan Latihan Sepanjang Hari – Pekerja kolar putih (pekerja pejabat, pekerja bukan manual) lebih dikenali mengalami insomnia daripada pekerja kolar biru, yang melakukan latihan fizikal semasa bekerja. 15 Minit bersenam atau sekurang-kurangnya 30 minit sebelum tidur akan memberi tubuh anda bekerja dan oksigen yang diperlukan agar badan anda berehat dan tidur lebih lena .
  9. Elakkan Tidur – Langkau tidur siang jika anda mengambilnya. Sekiranya anda tidak dapat tidur pada waktu malam, tidur siang akan menghalang anda daripada tidur dengan betul. Dengan tidur siang, badan anda akan letih untuk tertidur pada waktu malam .
  10. Akhirnya ambil 2 sudu Jus Marqeesha untuk membantu anda menghilangkan kegelisahan, ketegangan otot, sakit kepala, dan insomnia 🙂