Jika Tanda-tanda Ini Muncul Anda Perlu Meningkatkan Prestasi Kesihatan Pencernaan Anda

Semasa anda makan sarapan atau makan tengah hari, bagaimana rasa perut anda selepas itu? Adakah anda menganggap diri anda sebagai orang yang mempunyai perut yang sihat & kuat? Adakah anda terdedah kepada sakit perut dan pedih ulu hati ? Sekiranya ada antara soalan-soalan ini yang ada berkaitan bagi anda, atau anda pernah mengalaminya pada tahap tertentu, anda mungkin menghadapi masalah pencernaan. Sekiranya anda tertanya-tanya jika anda perlu bercakap dengan profesional mengenai kesihatan pencernaan anda, maka anda mungkin ingin melihat apakah anda menemui tanda-tanda yang anda perlukan untuk meningkatkan pencernaan anda dalam artikel berikut.

Nafas Anda Bau

Apabila kebanyakan orang menyedari bahawa seseorang mempunyai nafas berbau, reaksi pertama mereka mungkin adalah memalingkan muka, menutup hidung dan menghindari subjek, tetapi memberitahu seseorang bahawa mereka mempunyai bau mulut boleh mengubah hidup mereka kerana nafas berbau tanda masalah ringan yang agak penting. Ramai orang yang mempunyai nafas berbau hanya mengalami masalah pencernaan yang belum mereka sedari. Perhatikan ketika nafas berbau juga dapat memberi anda petunjuk tentang masalah pencernaan yang anda alami secara khusus.

Anda Mudah Rasa Penat / Letih Selepas Makan

Adakah anda berasa bertenaga dan bersemangat selepas makan, atau rasa letih dan lesu? Bagaimana perasaan anda selepas makan malam ? Banyak yang boleh dibincangkan tentang keadaan kesihatan pencernaan anda. Kadang-kadang semudah hanya perlu untuk mempunyai lebih banyak serat dalam makanan anda, tetapi satu masalah utama yang dialami orang adalah usus besar yang tersumbat dan plak. Pengumpulan sisa ini dapat mengelakkan tubuh anda menyerap nutrien penting yang diperlukan untuk kekal sihat dan hidup. Ini juga boleh menjadi lebih serius apabila berat bahan yang terperangkap mula menyebabkan kecederaan dalaman pada lapisan usus anda.

Masalah Kulit Dewasa

Jadi, jerawat tiba-tiba naik di pipi anda. Kemudian beberapa hari kemudian yang lain, dan yang lain. Adakah ini hanya jerawat dewasa? Mungkin, tapi perkara biasa bagi orang yang mengalami masalah pencernaan mengalami masalah kulit. Banyak masalah kulit bermula berpunca dari usus, kerana bakteria yang sering menyebabkan jerawat hanya timbul kerana adanya bakteria baik yang berperang untuk menjaga kesihatan tubuh anda dan kulit anda bebas dari koloni bakteria. Sekiranya anda pasti mendapat cukup bakteria baik untuk melawan bakteria yang jahat, maka kulit anda semestinya sedikit bersih.